Cum să înveți un copil să-și sufle singur nasul?

Spălarea nasului cu o soluție adecvată (ser fiziologic sau soluție de apă de mare) este recomandat ca primă intenție.

Suflatul nasului este soluția cea mai eficientă pentru evacuarea mucusului abundent produs în timpul unei răceli. Însă pentru un copil foarte mic, exercițiul nu este ușor deoarece presupune suflarea doar pe nas. De la 2 ani, îl poți ajuta să înțeleagă cum să-și sufle nasul prin mici jocuri. Și astfel mai învață ceva nou!

Faceți diferența dintre a sufla pe gură și a sufla pe nas


Înainte de a învăța să sufle doar pe nas, copilul tău trebuie să știe deja să sufle pe gură. Este important ca el să devină conștient de diferență și să perceapă distinct cele două senzații. Mai întâi, arată-i cum să simtă „vântul” ieșind prin gură, apoi pe nas. Apoi, încurajează-l să experimenteze cu un pai. Mai întâi, roagă-l să sufle în pai cu gura, apoi astupă capătul paiului. Când suflă din nou, presiunea aerului îl va face să expire pe nas. Repetați operația pentru a se obișnui cu această nouă percepție.

Copil care își suflă nasul

Exersați să vă suflați nasul într-un mod distractiv


Pentru a-l ajuta să capete control și putere, iată câteva jocuri care îl vor face să-și dorească să-și perfecționeze respirația pe nas. Faceți aceste exerciții împreună, de obicei sunt însoțite de râsete și voie bună!

• Minutul fluturelui
Așezați-vă amândoi lângă o oglindă sau fereastră. Puneți o mână în fața gurii și suflați pe nas pentru a elibera două halouri de ceață care seamănă cu aripi de fluture.

• Norul de făină 
Puneți puțină făină pe masă, puneți o mână în fața gurii și suflați pentru a dispersa făina. Imaginați-vă variante cu confetti, o minge de ping-pong sau chiar pesmet.

• Mustaţa cu pene 
În timp ce stați întins, puneți o pană sub nas și suflați cu nasul pentru a o face să zboare.
Odată ce copilul a învățat să respire pe nas, va fi gata să-și sufle nasul cu ajutorul tău și mai târziu, singur, ca un adult.

Între timp, îi poți alina simptomele răcelii adoptând diferite gesturi, începând cu spălarea nasului cu o soluție adecvată precum ser fiziologic sau soluție de apă de mare.

Dacă are peste 6 luni, îi poți administra de 3 până la 6 ori pe zi Coryzalia® unidoze. O soluție homeopatică buvabilă în recipient unidoză de la Laboratoarele Boiron, utilizată în mod tradițional în tratamentul simptomatic al răcelilor, guturaiului şi rinitelor.
Prezentarea sa în recipiente unidoză buvabile este igienică și ușor de transportat dacă este necesar.

Spațiați administrarea odată cu ameliorarea simptomelor și opriți administrarea la încetarea simptomelor.
Durata tratamentului nu trebuie să depășească o săptămână. Dacă simptomele persistă după 7 zile de tratament, consultați medicul.

Medicamente Boiron® pentru ameliorarea simptomelor răcelii pentru copii și adulți

Coryzalia unidoze

Coryzalia® unidoze (1)

Coryzalia drajeuri

Coryzalia® drajeuri (2)

(1) Adaptat copiilor de la 6 luni

(2) La copiii cu vârsta sub 6 ani, drajeurile se administrează după dizolvare în apă.

Sfaturi și măsuri împotriva simptomelor răcelii

Barbat care doarme

Cum să dormi mai bine când ești răcit?

Aflați mai multe
Fică

Nas înfundat sau secreții nazale: ce să faci pentru ameliorarea acestor simptome?

Aflați mai multe
Mai multe articole